Zastosowanie, jak kapusty z czosnkiem.
Ilość na 4 talerze.
składniki:
sposób:
Ugotować kapustę do miękkości, odcedzić. Cebulę drobno pokroić w kostkę. Połowę dorzucić do kapusty i moment jeszcze trzymać na palniku, drugą połowę cebuli podsmażyć na maśle do lekkiego zrumienienia, a następnie dodać do kapusty. Wymieszać. Podawać gorące.
koniec.
Ilość na 4 talerze.
składniki:
- litrowy słoik kapusty kiszonej (z kminkiem)
- średnia czerwona lub biała cebula
- łyżka masła
sposób:
Ugotować kapustę do miękkości, odcedzić. Cebulę drobno pokroić w kostkę. Połowę dorzucić do kapusty i moment jeszcze trzymać na palniku, drugą połowę cebuli podsmażyć na maśle do lekkiego zrumienienia, a następnie dodać do kapusty. Wymieszać. Podawać gorące.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz