Znakomita do ziemniaków i mięsa. Choć bez mięsa też się sprawdza.
Ilość na 4 talerze.
składniki:
sposób:
Ugotować kapustę do miękkości, odcedzić zostawiając jednak nieco wody na dnie. Na talerzyku rozgnieść ziemniaka z masłem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać na gładką masę. Masę dodać do gorącej kapusty i wymieszać. Podawać gorące.
koniec.
Ilość na 4 talerze.
składniki:
- litrowy słoik kapusty kiszonej (z kminkiem)
- nieduży, ugotowany ziemniak
- duży ząbek czosnku
- łyżeczka masła
sposób:
Ugotować kapustę do miękkości, odcedzić zostawiając jednak nieco wody na dnie. Na talerzyku rozgnieść ziemniaka z masłem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać na gładką masę. Masę dodać do gorącej kapusty i wymieszać. Podawać gorące.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz