kotlety jajeczno-pieczarkowe

 inspiracje: https://haps.pl/Haps/7,167251,26411903,jak-zrobic-kotlety-jarskie-z-pieczarkami.html
http://eatslowmovefast.pl/wegetarianskie-kotleciki-z-pieczarek-i-jajek-z-dodatkiem-swiezych-ziol-bezglutenowa-panierka/
http://www.jazzowesmaki.com/2014/04/kotlety-jajeczne-z-pieczarkami-i-serem.html

składniki:

  • 5 jajek
  • 25 dag pieczarek
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

sposób:
4 jajka ugotować na twardo i posiekać drobno. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę posiekać drobno. Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać przyprawy i wbić surowe jajko, wymieszać. Następnie dosypywać bułki tartej tyle, żeby dało się z masy przygotować kotlety. Formować nieduże kotlety, otaczać je w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron.

Kotlety znakomicie się sprawdzają na wyjazd (długo się nie psują i są sycące).

koniec.

Komentarze