na podstawie: https://wrzacakuchnia.pl/przepisy/surowki/surowka-z-czerwonej-kapusty-i-burakow/
składniki:
składniki:
- mała czerwona kapusta (ok 250 g)
- 2-3 małe buraki upieczone lub ugotowane
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- garść orzechów włoskich
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
- łyżka octu jabłkowego
- łyżeczka miodu
- ew. natka pietruszki
sposób:
Kapustę poszatkować i sparzyć; buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach; orzechy posiekać i uprażyć. Przygotować sos: olej, ocet, miód, sól, pieprz - wymieszać. Kapustę, buraki, orzechy, szczypiorek i natkę (jeśli się używa) wymieszać i zalać sosem - ponownie wymieszać.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz