Danie dosyć dziwne w smaku. Smakowało bardziej kolejnego dnia po odgrzaniu.
składniki (na 2 porcje):
sposób:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić odciśnięte z wody i poszatkowane kimchi; chwilę posmażyć. Dodać ugotowany ryż, sos sojowy, sos rybny, dokładnie wymieszać i posmażyć chwilę. Następnie dodać wodę/sok odciśniętą z kimchi. Osobno na patelni usmażyć sadzone. Osobno uprażyć czarny sezam. Na talerz wyłożyć ryż z kimchi, na to sadzone, całość posypać czarnym sezamem i posieknym szczypiorem.
koniec.
składniki (na 2 porcje):
- 1/3 szklanki odciśniętego z wody kimchi
- 1 szklanka ugotowanego ryżu (generalnie 3x tyle ryżu ile kimchi patrząc na objętość)
- łyżka sosu rybnego
- łyżka sosu sojowego
- czarny sezam
- szczypior
- 2 jajka
sposób:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić odciśnięte z wody i poszatkowane kimchi; chwilę posmażyć. Dodać ugotowany ryż, sos sojowy, sos rybny, dokładnie wymieszać i posmażyć chwilę. Następnie dodać wodę/sok odciśniętą z kimchi. Osobno na patelni usmażyć sadzone. Osobno uprażyć czarny sezam. Na talerz wyłożyć ryż z kimchi, na to sadzone, całość posypać czarnym sezamem i posieknym szczypiorem.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz