składniki (na 8 porcji):
- litrowy słoik kiszonej kapusty
- 2 średnie cebule
- ok. 70 dag pieczarek (można dodać też grzyby leśne)
- olej
- liść laurowy
- sól, pieprz
- paczka makaronu łazankowego
sposób:
Jeśli używa się grzybów leśnych, to dzień wcześniej namoczyć. Kapustę przepłukać, jeśli bardzo kwaśna, i ugotować (jeśli jest woda z moczenia grzybów, to dodać do gotowania kapusty). Pieczarki pokroić w cienkie paski i partiami podsmażać na złoto. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać pieczarki i ugotowaną kapustę i doprawić (zapewne będzie wymagało to dolania oleju). Między czasie ugotować makaron. Dodać makaron do kapusty z pieczarkami, wymieszać i doprawić.
Najlepsze kolejnego dnia po odgrzaniu.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz