za: http://www.viktoriastable.com/roasted-jerusalem-artichoks-feta-garlic-dill-butter/
składniki (na 2 porcje):
składniki (na 2 porcje):
- 40 dag topinamburu
- 40 dag ziemniaków
- kawałek dobrej fety
- nieco oliwy
- nieco masła
- 1-2 ząbki czosnku
- trochę koperku
sposób:
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Ziemniaki umyć lub obrać i pokroić w grubsze plastry, bądź w kliny. Topinambur umyć i pokroić w podobnej wielkości kawałki. Ziemniaki i topinambur otoczyć w oliwie, przyprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki rozłożyć na blasze i włożyć do piekarnika na 20-25 min. Po tym czasie dołożyć topinambur na kolejne 10-15 min.
Przygotować masło czosnkowe. Wyjąc ziemniaki i topinambur, przyprawić masłem czosnkowym, posypać pokruszoną feta i posypać posiekanym koperkiem.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz