na podstawie przepisu: https://aniagotuje.pl/przepis/kruche-ciastka-maslane-z-czekolada
składniki:
składniki:
- 1 1/4 szklanki mąki przennej
- 100 g miękkiego masła
- 70 g szklanki cukru
- jajko
- łyżeczka proszku do pieczenia
- spora szczypta soli
- 80 g gorzkiej czekolady LUB 40 g maku i 40 g sezamu
sposób:
Wszystkie składniki poza czekoladą/nasionami wrobić w misce do uzyskania jednolitego ciasta. Następnie dodać posiekaną czekoladę, bądź nasiona. Z porcji wielkości orzecha włoskiego przygotowywać płaskie (mocno spłaszczyć!) ciasteczka.
Piec na blasze w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni; po 5 minutach skręcić do 160 stopni i piec dalsze 10 minut. Po wyjęciu odczekać 20 min. do czasu ostygnięcia.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz