na podstawie: https://www.hajduczeknaturalnie.pl/pieczona-fasola-jak-z-bistro-sanguszko/
Przepis do dopracowania.
składniki:
Przepis do dopracowania.
składniki:
- 400 g suchej fasoli piękny jaś
- 4 spore cebule
- 1-2 łyżki czubrycy czerwonej
- 1-2 łyżki czubrycy zielonej
- kopiata łyżeczka mielonego kminku
- łyżeczka suszonego mielonego czosnku
- sól
- olej lub oliwa
sposób:
Fasolę namoczyć przez noc. Następnie ugotować do miękkości w świeżej, niesolonej wodzie. Odcedzić. Cebule pokroić w pióra i podsmażyć na oleju do momentu aż zmiękną i zaczną się złocić. Wymieszać fasolę z cebulą (i tłuszczem) oraz przyprawami. (Właściwie już teraz jest gotowa do jedzenia) przełożyć do głębokiego naczynia do zapiekania, podlać odrobiną wody i piec w 180 st. przez 20 min.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz