składniki:
sposób:
Cebulę pokroić w niewielką kostkę, następnie lekko zezłocić na tłuszczu, po czym dorzucić posiekane pieczarki. Poczekać, aż wyparuje z nich większość wody i zaczną się złocić, po czym dodać listki tymianku, sól, pieprz. W międzyczasie wymieszać mąkę, wodę i śmietanę tak, by nie było grudek. Wlewać do pieczarek powoli, cienkim strumieniem, intensywnie mieszając.
koniec.
- ok. 30 dag pieczarek
- średnia cebula
- kilka gałązek tymianku
- łyżeczka mąki
- ok. 2-3 łyżki śmietany
- 1/3 - 1/2 szklanki wody
- olej lub masło klarowane
- pieprz
- sól
sposób:
Cebulę pokroić w niewielką kostkę, następnie lekko zezłocić na tłuszczu, po czym dorzucić posiekane pieczarki. Poczekać, aż wyparuje z nich większość wody i zaczną się złocić, po czym dodać listki tymianku, sól, pieprz. W międzyczasie wymieszać mąkę, wodę i śmietanę tak, by nie było grudek. Wlewać do pieczarek powoli, cienkim strumieniem, intensywnie mieszając.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz