składniki:
sposób:
Cukinie (wraz ze skórą i pestkami) zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posolić. Odstawić na 15 minut. Odcisnąć z nadmiaru wody (gruntownie). Do cukinii dodać przeciśnięty czosnek, cybuchy i pozostałe składniki. Łyżką kłaść na patelnię placuszki i smażyć na niezbyt wielkiej ilości oleju do zarumienienia.
koniec.
- 2 średniej wielkości cukinie
- 1 jajko
- 5 łyżek mąki
- ząbek czosnku
- 1 łyżka śmietany lub jogurtu
- koperek (pół pęczka)
- cybuchy
sposób:
Cukinie (wraz ze skórą i pestkami) zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posolić. Odstawić na 15 minut. Odcisnąć z nadmiaru wody (gruntownie). Do cukinii dodać przeciśnięty czosnek, cybuchy i pozostałe składniki. Łyżką kłaść na patelnię placuszki i smażyć na niezbyt wielkiej ilości oleju do zarumienienia.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz