składniki:
sposób:
Wszystko razem (poza natką pietruszki) zblendować. Jeśli za rzadkie dodać odrobinę bułki tartej. Natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do gotowej pasty. Wymieszać. Podawać z chlebem, albo czym się chce.
koniec.
- puszka białej fasoli
- 2 łyżki sezamu uprażonego
- nieduży pokrojony ząbek czosnku
- 1/4 łyżeczki ostrej suszonej papryki
- łyżeczka mielonego kminku
- sól
- 3-4 łyżki oliwy
- kilka kropel soku z cytryny
- ew. bułka tarta
- natka pietruszki (ile się lubi)
sposób:
Wszystko razem (poza natką pietruszki) zblendować. Jeśli za rzadkie dodać odrobinę bułki tartej. Natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do gotowej pasty. Wymieszać. Podawać z chlebem, albo czym się chce.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz