składniki:
sposób:
Jabłka obrać, pokroić, rozprażyć na patelni, dodać konfiturę i sok z cytryny (najpierw jednej, jak będzie nadal za słodkie, to więcej).
posmażyć jeszcze chwilę.
gotowe.
Podawać jako wsad do pierogów, ryżu z jabłkami, do ciastek, ciast i co przyjdzie do głowy.
koniec.
- 1 kg jabłek (lub nieco więcej) najlepiej kwaśnych
- 100 - 150 g konfitury z płatków róży
- 1-2 cytryny
sposób:
Jabłka obrać, pokroić, rozprażyć na patelni, dodać konfiturę i sok z cytryny (najpierw jednej, jak będzie nadal za słodkie, to więcej).
posmażyć jeszcze chwilę.
gotowe.
Podawać jako wsad do pierogów, ryżu z jabłkami, do ciastek, ciast i co przyjdzie do głowy.
koniec.
Komentarze
Prześlij komentarz